BUILDING COMPANY
Tel: 01892 836096
Case Studies
GO TO CASE STUDY: 1 | 2 | 3


Case Study 1

TORBAY NEW CT / RELOCATION OF WAITING AND PREP AREA

This Project was under an extremely tight time scale due to the Client's request for limited presence of their Mobile CT Scanner.

We split the programme into two phases each phase running for four 4 weeks.

Communication between all parties involved was the key to success. The following points are how the project was undertaken and we achieved the programme and customer satisfaction.

The joint CT control room was requested to be available for staff to continue their day to day procedures. This is not always possible due to health and safety issues and staff working conditions. This was overcome by segregating the area and works undertaken during set periods of time suitable and agreed with all parties involved.
The New waiting area was constructed as part of the first phase to enable patient safety.
The main Corridor works( this area was used for trolley and chair patients awaiting scans) we agreed a temporary patient preparation area to alleviate congestion within the corridor and formed site secure hoarding to contain the works.
The relocation of two sets of Medical gases was required to minimise down time of the supplies a set of valves were introduced within the first phase installation which alleviated a second shut down.
Throughout the project site meetings were held to discuss any issues and progress reports delivered.
The site was situated on the first floor within a busy department so removal of debris and delivery of materials were scheduled within suitable periods to ease Patient comfort.
On competition of the project the Hospital trust and our Client GE made reference to the way works had progressed and verbally thanked all involved.

Case Study 2

BRIGHTON IMAGING CENTRE

This Project consisted of the refurbishment of 2 no floors within a 5 story building for the installation of the following Medical equipment and associated areas.
Magnetic Resonance Imaging
Computed Tomography
X-Ray
Ultrasound
Consulting Rooms

The Total area of both floor refurbishments was in access of 460sq Metres with a Programme of 18 weeks, each floor had previously been left as a empty shell for the works to take place.

The main challenges which we encountered within this construction are detailed below.
The internal underground drainage was undertaken by the Landlords contractors with the guidance of us due to structural requirements of the medical equipment.
The main power supply originally within the building was insufficient to accommodate the requirements of the medical equipment, The local energy supplier installed a new substation which unfortunately was after scheduled medical equipment delivery dates. To alleviate postponing the deliveries we implemented a sequence of power relocation within the building to continue operation of the cold head of the MRI.
During the construction phase the landlord employed a building contractor to provide another floor to the building, shared access was agreed and good communication was necessary for both parties to alleviate any programme problems.
Being a Design and build project the communication between all of the following parties produced a completed project on time and on budget.
Client, Landlord ,Architects ,Structural engineer, Building Control ,Fire Officer, Equipment supplier ,Interior Designers, Local energy suppliers.
The external finish of the building completed by the landlord was a cladding material which under no circumstances could be penetrated to overcome the quench pipe ventilation to atmosphere we removed a double glazed window section and replaced with a insulated colour corresponding panel .
The substation was situated within the vicinity of the proposed Magnet position to alleviate any possible artefacts which may occur the installation of a Galvanised RF Cage was introduced which in turn removed the need for steel shielding (thus a saving in time and money for the client).

In conclusion the overall project was a success with all parties satisfied and happy with the final completed project.


Case Study 3

XXX

xxx